pondělí 30. července 2012

Krémové risotto s cuketou, kurkumou, smetanou a oreganem

Jak jsem již psala minule, není vždy čas stát dlouho u plotny. Proto je mým dalším oblíbeným jídlem risotto a to ne mnoho způsobů. Tentokrát vám chci představit sezónní risotto s cuketou.
Postup je zcela jednoduchý:
hrníček rýže, nejlépe Arborio, ale já používám kulatozrnnou rýži Scotti Classic z Intersparu
1 menší cuketa
smetana na vaření
olivový olej
oregano (může být sušené, ale čerstvé je lepší)
kurkuma
sůl a pepř

Nejprve na pánvi na trošce oleje orestujeme rýži, když nám pomalinku začne hnědnou, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a za občasného míchaní vaříme. Vodu nepřidáváme najednou, avšak postupně. Nemám přesně odměřeno, kolik vody je třeba, přidávám, dokud není rýže dostatečně měkká. Na druhé pánvi na oleji orestujeme cuketu skoro do měkka, mírně osolíme a opepříme. Než je rýže zcela uvařena, přilijeme smetanu, asi tak 1dcl, přidáme dvě špetky kurkumy, zamícháme a přidáme cuketu. Podlijeme ještě trochu vodou a počkáme, než se rýže zcela dovaří. Nakonec přidáme oregano, zamícháme, případně ještě dochutíme a podáváme. Na naservírovanou porci kápneme ještě trochu smetany.
Dobrou chuť.
M.

Žádné komentáře:

Okomentovat